УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 26.04.2024, 13:44
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

12:12
Готуємося до ДПА та ЗНО: майстер-клас для вчителів історії

          Навчальний рік спливає и зовсім скоро учні 11-х класів будуть проходити державну підсумкову атестацію та зовнішнє незалежне тестування.

           

Підготовка до цих випробувань  почалася задовго до їх початку. І завдання вчителів вивести своїх учнів на екзамен підготовленими и компетентними. Як готувати учнів до цього визначального у їх житті кроку? Як сформувати необхідні учнівські компетенції, щоб учень зміг показати достатній рівень знань під час екзаменаційних випробувань? На всі ці питання спробувала відповісти вчитель – методист ЗОШ №20 Спачинська Алла  Іванівна під час майстер-класу для вчителів історії, які працюють у 10-11 кл. На уроці «Здобуття Україною незалежності», який провела Алла Іванівна на базі 11 кл., вчитель продемонструвала ті форми та методи роботи, які дозволяють актуалізувати знання учнів, набуті на протязі всього процесу вивчення історії України, сформувати необхідні хронологічні, просторові компетенції. Учні вчилися встановлювати причинно-наслідкові зв’язки та робити висновки щодо впливу тих чи інших історичних фактів на розвиток суспільства та держави. За допомогою мультимедійних засобів навчання вчитель ознайомила учнів з документальними матеріалами про історичні події доби становлення української незалежності, що сприяло формуванню у учнів навичок візуалізації історичних діячів та подій.

Під час обговорення уроку вчителі обмінялися досвідом роботи щодо форм та методів підготовки учнів до ЗНО. Методист методичного кабінету Барбаш О.О. ознайомила вчителів з видами тестових завдань на виявлення картографічної та хронологічної компетенції учнів, ознайомила з новинками методичної літератури з питань формування навичок візуалізації пам’яток культури. Крім того, методист наголосила на змінах до програми для зовнішнього незалежного тестування з історії України та довела до вчителів  Перелік збірників завдань для проведення державної підсумкової атестації учнів 11-х та 9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів з предметів інваріантної складової Типових навчальних планів (наказ  МОНу від 25.01.2013 № 55).

         

Переглядів: 896 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради