УОКМС Мукачівської міської ради
Субота, 27.04.2024, 02:41
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

15:04
Маліжани знову разом

Вже стало традицією напередодні зимових свят влаштовувати засідання МАЛіЖу. Тож і цього року ми не порушили цю традицію, і нещодавно в ЗОШ №6 пройшло чергове засідання.

Гостями засідання були: В.Густі - голова Спілки письменників Закарпаття, Т.Рибар – колишня учениця школи, а зараз відома поетеса та добрий друг школи, головний редактор газети «Мукачево» - В.Дворниченко.

Засідання традиційно відкрила голова міської ГО МАЛіЖу Фенцик М.І, яка розповіла про подальший план роботи та надала слово В.Густію – голові Спілки Письменників Закарпаття. Він розповів присутнім про перших лауреатів Шевченківської премії:  І.Томчанія, письменника; композитора Є.Станковича; скульптора В.Свиду; О.Мишанича, літературознавця і критика, письменника І.Чендея; художників Ю.Герца та П.Скунця, поета, перекладача, поета Д.Кремінця, художника А. Бокотея та про лауреата Шевченківської премії у 2014 році  М.Дочинця. Також побажав творчої наснаги молодим, починаючим талантам, терпіння та успіхів на творчій ниві.

Після цих теплих слів присутні оплесками вітали переможницю фестивалю «Рекітське сузір’я» у номінації «Авторська пісня» Гузинець Дарію, з піснею «Життя – це казка».

На нашому засіданні ми не могли не згадати теперішні важкі часи для України, про неоголошену війну на Сході держави. То ж учениці школи Ю.Мучичка, А.Тимошенко. А.Михайлова та Яров Даніела прочитали свої авторські вірші, присвячені рідній Батьківщині.

Після патріотичної ноти, перед маліжанами виступила чудова жінка, талановита поетеса Т.Рибар. Вона поділилася своїми враженнями від засідання. Розповіла майбутнім поетам про велику силу книги та літератури, а також побажала майбутнім митцям натхнення, любити літературу і рідне слово.

Гучними оплесками на святковій сцені вітали призера багатьох конкурсів та фестивалів талановиту М.Окс, яка виконала пісню «Моїй Україні».

І, звичайно, слово надалось почесному члену нашого колективу, головному редактору міської газети «Мукачево» В.Дворниченкові Він теж побажав майбутнім журналістам натхнення, писати побільше цікавого матеріалу і відносити в редакцію, а він радо всіх зустріне. Порекомендував нам вести своєрідні щоденники для полегшення роботи.

Свої вірші прочитала й учениця ЗОШ №7 Пасічник Христина.

Засідання завершила володарка Гран-прі на фестивалі «Рекітське сузір’я», Саламова Арзу з піснею «Україно, любов моя».

За засіданні була присутня творча молодь із ЗОШ №15,4,7,20,11 та гімназії. Спасибі керівникам цих установ.

На мою думку, засідання МАЛіЖу пішло на користь юним талантам.

Сподіваюсь, що у лютому ми знову зберемось таким же дружнім колективом і послухаємо творчі надбання інших членів МАЛіЖу.

Чекаємо Вас в гості! До нових зустрічей!        

Рипкович Адріана,

член МАЛіЖу,

учениця 10 класу ЗОШ №6

Переглядів: 644 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради