УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 26.04.2024, 10:58
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

14:34
Обласний семінар методистів та керівників методичних об’єднань вчителів суспільствознавчих дисциплін

        13 листопада 2014 року на базі Мукачівської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №4 з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів та Мукачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. О.С.Пушкіна відбувся обласний семінар  методистів суспільствознавчих дисциплін районних (міських) відділів (управлінь) освіти та керівників районних (міських) методичних об’єднань вчителів суспільствознавчих дисциплін. Організаторами семінару були Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти та управління освіти виконавчого комітету Мукачівської міської ради Закарпатської області. Тема семінару: «Застосування новітніх методологічних підходів до викладання шкільного курсу історії та правознавства як основа формування міжетнічної та міжконфесійної толерантності учнів в умовах полікультурного суспільства». Відкрив семінар методист кабінету методики викладання суспільно-гуманітарних та художньо-естетичних дисциплін ЗІППО Шимон Ю.Ю., який підкреслив актуальність обраної теми та познайомив присутніх з програмою семінару. Учасників привітала заступник начальника управління освіти виконавчого комітету Мукачівської міської ради Тіба Т.В., яка ознайомила присутніх із матеріально-технічною базою та перспективами розвитку освітньої галузі міста. Завідувач методичного кабінету управління освіти Рубець М.І. розповіла про організацію методичної роботи з педагогічними кадрами навчальних закладів м. Мукачева. А методист з навчальних дисциплін методичного кабінету Барбаш О.О. презентувала досвід роботи методичного об’єднання вчителів історії та правознавства міста щодо виховання міжетнічної толерантності при викладанні предметів суспільно-гуманітарного циклу.

  

         В ході семінару учасниками були відвідані  бінарний урок з всесвітньої історії «Реформація в Німеччині» (8 кл.), який провела вчитель історії, спеціаліст вищої категорії Береш Л.В., та засідання Євроклубу «Європейське майбутнє» (11 кл.), проведене вчителем історії та правознавства, спеціалістом вищої категорії Дербаль В.І. та керівником Євроклубу, вчителем німецької мови, спеціалістом І категорії Райнчук І.Р. Кожен з учасників семінару мав можливість підвищити свій рівень педагогічної майстерності відвідавши майстер-класи вчителів-методистів, спеціалістів вищої категорії Комар В.І. «Головні принципи та поняття курсу «Досліджуючи Міжнародне гуманітарне право» як засіб формування навичок міжетнічної толерантності» та Єрахтіної О.В. «Формування толерантності в системі освіти як  об’єктивна потреба сучасного суспільства».

  

         У Мукачівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 ім. О.С.Пушкіна учасники семінару були присутні під час засідання дискусійного клубу «Лідер» Мукачівської учнівської Ради старшокласників на тему: «Сучасні міжнародні конфлікти: суть, шляхи подолання». Засідання провели методист методичного кабінету, вчитель історії та  правознавства, спеціаліст вищої категорії, «старший вчитель» Барбаш О.О. та вчителі історії, спеціалісти вищої категорії, «старші вчителі» Рябко І.С. та Кобак А.М. Учасникам семінару було презентовано досвід роботи педагогів Мукачівської ЗОШ №1 ім. О.С.Пушкіна щодо виховання міжетнічної толерантності засобами музейної педагогіки на базі шкільного Літературного музею ім. О.С.Пушкіна.  Русин Є.О., вчитель історії та правознавства ЗОШ №2 ім. Т.Г.Шевченка провів екскурсію вуличками старовинного міста та розповів про історію Мукачівського замку.  Підсумки семінару були підведені під час проведення круглого столу, де учасники семінару обговорили проблему застосування новітніх методологічних підходів до викладання шкільного курсу історії та правознавства як основу формування міжетнічної та міжконфесійної толерантності учнів та поділилися враженнями від відвіданих заходів. Всі відмітили високій рівень організації та проведення семінару, подякували вчителям за плідну, творчу роботу.

  

Переглядів: 552 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради