УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 26.04.2024, 17:12
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

12:57
Писанковий рай

Однією з багатьох гарних традицій, які існують у Мукачівському Будинку школярів є родинні свята. Одне із таких - “Писанковий рай”, проводиться вже другий рік поспіль за ініціативою директора Мукачівського Будинку школярів Галини Яківни Пенської.

Цьогоріч  «Писанковий рай» відбувався 17 квітня. У зв’язку з тим, що приміщення Мукачівського Будинку школярів перебуває у стані ремонту, місце проведення довелося змінити: родинне свято розмістилося на площі Кирила і Мефодія. Для організаторів ця зміна означала лише одне: більше місця — більше можливостей — більше гостей! Активну участь у заході  приймали  педагоги та гуртківці Будинку школярів разом з батьками. Також до свята змогли долучитися звичайні перехожі разом зі своїми дітьми, батьками, друзями. 

Перше, що пропонувалося відвідувачам — взяти участь у майстер-класах з прикрашання  писанок. Цей процес був наймасштабнішим та найцікавішим. Він відбувався за допомогою педагогів Будинку школярів: Яни Сергіївни Олаг (завідувача відділом гуртків декоративно-прикладного мистецтва, керівника студії образотворчого мистецтва “Палітра”); Габріели Федорівни Калой (керівника гуртка “Світ дизайну”); Людмили Іванівни Шаленик (керівника гуртка “Образотворче мистецтво”); Олени Іванівни Фущіч (кер. гуртка “Бісероплетіння”); Ольги Андріївни Сливчук (кер. гуртка “Художня кераміка”). Для декорування пасхальних яєць вони використовували різні техніки: традиційні - мальовання, крашання, дряпання, ліплення солоним тістом, сучасні - декупаж, обмотування нитками ірис та муліне. Дорослі та малі залюбки дослухалися до професіоналів, здобували необхідні навички у давньому українському ремеслі - писанкарстві.  

  

Для тих, хто хотів спробувати інші цікаві заняття, організатори підготували макети-розмальовки пасхальних яєць і зайців та крейду для тематичних великодніх малюнків на асфальті. Завершальним етапом кропіткої роботи новоспечених майстрів писанкарства було декорування дерева на центральній алеї міста. Діти, разом з педагогами та батьками, чудово прикрасили  дерева і галявину у серці Мукачева.

Розважалися відвідувачі родинного свята українськими народними веснянками. Всі разом весело водили хороводи на центральній площі міста. Також до уваги мукачівців та гостей міста була представлена виставка робіт вихованців гуртків декоративно-прикладного мистецтва на Великодню тематику.

  

По завершенню, ніхто з учасників родинного свята не залишився без писанки і яскравих вражень. Керівники гуртків були раді за дітей, які ставилися до дійства з ентузіазмом і цікавістю, а самі діти старанно виготовляли писанки та крашанки і обіцяли в майбутньому зробити це заняття особливою сімейною традицією. Дорослі також були щиро задоволені проведенням вільного часу разом з дітьми на родинному святі. Зокрема, начальник управління освіти Катерина Олександрівна Кришінець-Андялошій свої враження від цьогорічного “Писанкового раю” висловила так: “Я привела сюди усю родину і зовсім про це не жалкую. Мої племінники, діти, та і я сама, по-справжньому захопились процесом і з  задоволенням розмальовували писанки. Сподіваюсь, що в наступному році це родинне свято відбудеться знову”.

  

Валерія Марейчева

Гурток «Юні журналісти»

Мукачівський Будинок школярів 

Переглядів: 610 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради