УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 26.04.2024, 21:06
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

13:13
Шкільні бібліотекарі міста Мукачева провели Тиждень дитячого читання

Традиційним стало з  19  березня - 02 квітня 2015 року  щорічне проведення шкільними бібліотекарями міста Мукачева  Всеукраїнського Тижня дитячого читання.

Впродовж усіх днів Тиждень дитячого читання був наповнений зустрічами з найулюбленішими дитячими письменниками, їх новими книжками, літературними подорожами, іграми та вікторинами, різноманітними конкурсами та акціями, театральними виставами, майстер-класами, презентаціями.

19 березня 2015 року на базі ЗОШ І-ІІІ ст.. № 3 ім. Ф. Ракоці  відбулося урочисте  відкриття Всеукраїнського Тижня дитячого читання під гаслом: «Якщо читає дитина – Україна буде вільна і єдина».

На святі були присутні методист та бібліотекар відділу освіти, бібліотекарі шкіл міста, інші гості.

Урочистий літературно-музичний ранок в ЗОШ I-III ступенів №10 почався з театралізованого дійства «Улюблені герої Всеволода Нестайка» в якому були інсценізовані уривки з творів «Пригоди в лісовій школі» (3-4 кл.), «Чарівні окуляри» (5-6 кл.), «Тореадори з Васюківки» (7 класи).

  

Літературна подорож - вікторина «Чарівний світ казки»в № ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 ім. Пушкіна проводилась дуже цікаво-з піснями, змаганнями, усмішками. Компетентне журі оцінювало змагання.

 

В спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №4 з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів  був проведений бібліотечний урок-презентація в 9-их класах: «Бук трейлер – сучасна форма реклама книги».

Буктрейлер у вигляді презентації  до твору Г.Квітки – Основ’яненка «Маруся».

Продемонстрували свої таланти та навчились власними руками робити   книжки  та закладки учні 5-7 класів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №4  на майстер- класі  під час проведення загальношкільного конкурсу «Від книги до творчості» 27 березня.

  

В Мукачівському ліцеї відбулося свято "Письменники срібної землі", на якому учні 9-х класів ознайомилися з творами закарпатських митців слова. Мета цього заходу - привернути увагу дітей до високохудожніх творів, відродити читання як духовну потребу.

27 березня в НВК «Гармонія» День Любові до книги – любові до мудрості розпочався з інтегрованого бібліотечного уроку "Подорож до Книгограда", на якому в ігровій доступній для молодших школярів формі книжкові герої розповіли про виникнення книги, шлях її розвитку і ознайомили дітей з правилами поводження з книгою.

В рамках Тижня  у Мукачівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 були проведені різноманітні конкурси:художників-ілюстраторів«Ілюстрація літературних образів Ліни Костенко» (до 85-річчя з Дня народження Ліни Костенко), «Проба пера» (5-10 кл.), літературний конкурс між учнями 6-7 класів. Було створено презентацію«З історії книги», проведено благодійну акцію.

22 березня 2015 р. у шкільній бібліотеці Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №13 був проведений захід для учнів молодших  класів «Захист читацького формуляра».   Читачі охоче поділилися враженнями про прочитане  та взяли активну участь у вікторині  «По сторінках улюблених книг».

У рамках  Всеукраїнського Тижня дитячого читання 24 березня в Мукачівській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 16 відбулося Свято книги - театралізований виховний захід з учнями різних вікових категорій. Бібліотекар школи посвятила учнів перших класів у читачі, і на згадку вручила новим користувачам шкільної бібліотеки „Сертифікат про посвяту в читачі”. Свято було захоплюючим та цікавим.

У межах Тижня була проведена літературна гра з промовистою назвою "Сім-сім", проведені різні заходи: екскурсія першокласників до шкільної бібліотеки "Де живуть книги"; урок-презентація для учнів 5, 6 класів "Історія виникнення книги".

  

Мукачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 20 ім. О.Духновича. Захід в рамках проведення Тижня Дитячої книги «Продовжимо життя книги».

26 березня 2015 року в Мукачівській ЗОШ І-ІІІ ст. №11 відбулася вікторина з учнями 7-их класів  на тему: «Книга. Що ми про неї знаємо». Метою даної вікторини  було популяризувати книгу у сьогоденні.

"Сторінки книги – це

потужні крила,

Читай, лети на горду висоту!

Розгорнеш книгу - значить ти відкриєш

Нову країну, мрію золоту!

Переглядів: 1232 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради