УОКМС Мукачівської міської ради
Середа, 08.05.2024, 12:30
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

11:44
Літературно - мистецьке театралізоване свято "В сім'ї вольній новій..."
                                          І став для нас Шевченко заповітом,

Безсмертним, як саме людське життя.

Ми будем славить перед цілим світом

Живе й святе Шевченківське ім’я!

Є дні, що минають і непомітно зникають без сліду, нічого не залишаючи по собі. Але цей день завжди з нами, бо він увібрав у себе безсмертне дихання душі Великого Кобзаря.


Цей день – 9 березня 1814 року, явив світові Шевченка – геніального сина нашого народу. Його поезія оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну. 

Минуло 200 років від дня народження народного співця, але й сьогодні перед його талантом схиляється людство, а слово його живе і лунає по всій землі.

Літературно - мистецьке театралізоване свято "В сім'ї вольній новій..."  для учнів шкіл міста, присвячене ювілею поета, відбулася в Мукачівському Будинку школярів 11 березня. Відкрила дійство пісня на сл.. Тараса Шевченка «Бандуристе, орле сизий» у виконанні солістки студії естрадної пісні «Акорд» Мар’яни Окс (кер. Шлагер Н.В.). В програмі брали участь переможці міського конкурсу на кращого читця творів Т. Г. Шевченка та власної поезії про Кобзаря: Наталія Федака (І місце; ЗОШ № 13); Ірина Гомонай (І місце; ЗОШ № 2); (Владислава Романко (ІІ місце; ЗОШ № 11); Анастасія Сіткова (ІІ місце; гімназія); Каміла Дичка (ІІІ місце; гімназія). Окрасою програми стали виступи творчих колективів Будинку школярів – зразкового хореографічного колективу «Сузір’я» (кер. Ткач О.Д.) та вокального ансамблю «Перевесло» (кер.  Фаріон Н.О.). Присутніми в залі були заступник начальника управління освіти Мукачівського міськвиконкому Терезія Тіба та завідувач методичним кабінетом управління освіти  Маріанна  Рубець. Вели концерт вихованці студії ведучих радіо та телебачення «Овація» (кер. Пенська Г. Я).

До славетного ювілею Тараса Шевченка готувалися також вихованці гуртків декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва  Будинку школярів, які із задоволенням представили свої авторські тематичні роботи на виставці у фойє закладу.

Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка живе і вічне. Нові покоління будуть вивчати його, думати над його істиною, виконувати його заповіти, писати про нього вірші.


                 


               

 

               

       

Прес-служба Мукачівського Будинку школярів

Переглядів: 660 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради