УОКМС Мукачівської міської ради
Субота, 27.04.2024, 00:42
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

16:18
Творчий звіт Мукачівського центру позашкільної освіти

Приходь  до нас в наш центр навчишся тут творити

І  рідний край плекати у чарівній красі.

Фантазії свої тут зможеш ти втілити,

Бо тільки працьовиті здійснять тут мрії всі!

Творчість - це завжди творіння, тобто побудова нового та оригінального. Творчі можливості дітей реалізуються в різних видах їх діяльності, а світ дитячих уявлень і вражень, світ серпанкових мрій постає в їх роботах.

В Мукачівському центрі позашкільної освіти створені всі умови для повноцінного творчого розвитку дітей та молоді. Гуртки різних напрямків – еколого-натуралістичного, науково-технічного та туристсько-краєзнавчого,  невтомно працюють над тим, щоб здібності та таланти підростаючого покоління розкривалися та удосконалювалися. Педагоги закладу прагнуть дати можливість дитині розкрити всі грані її таланту, подарувати їй світ, сповнений чудес, виховати цілісну особистість, яка має активну творчу позицію та високі моральні якості.

   

Протягом 2015-2016 навчального року в Мукачівському центрі позашкільної освіти гуртківці набували якнайбільше додаткових знань з біології, екології, краєзнавства, історії, технічних наук, спортивного орієнтування, що відповідали їхнім інтересам та покликанням, приймали участь у різноманітних тематичних масових заходах.

26 травня 2016 року педагоги та вихованці Мукачівського центру позашкільної освіти презентували свої таланти та досягнення на святі Творчого звіт закладу.  

   

Відкривши святкову програму,  з вуст  вихованки гуртка «Моделювання іграшок-сувенірів» Дідик Ірини, вперше пролунав новостворений Гімн Мукачівського центру позашкільної освіти (слова і музика Микуліної І.К.).

Про роботу закладу розповіла в.о. директора Резнікова Магдалина Василівна, яка виступила перед педагогами, вихованцями та батьками із підсумковим аналізом навчально-виховної та господарської роботи за 2015-2016   н.р.

   

Особливою подією святкового дійства стало урочисте нагородження найкращих вихованців  грамотами Національного еколого-натуралістичного центру, Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, Харківської обласної станції юних туристів, Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості, Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді та Мукачівського центру позашкільної освіти за високі творчі досягнення та активну участь у масових заходах міського, обласного та всеукраїнського рівнів. 

   

В атмосфері теплого весняного затишку у мальовничих куточках Учнівського дендрологічного парку педагоги закладу провели відкриті практичні заняття, до яких були залучені гуртківці, батьки та гості свята.

Під мелодійні українські народні пісні, пройшло відкрите заняття на тему: «Вузлова  лялька, її роль у культово-обрядових діях українського народу. Технологія виготовлення вузлової ляльки-мотанки» (гурток «Моделювання іграшок-сувенірів», керівник Муравйова М.П.). Діти із надзвичайним творчим натхненням виготовляли для себе і для своєї родини старовинні народні символи, духовні українські обереги – ляльки-мотанки.

   

У глибині дендропарку, посеред зеленого моря дерев, кущів та яскравих барв квітів, гуртківців разом із батьками творили, фантазували, майстрували рухомі іграшки з паперу (гуртки «Початкове технічне моделювання», керівник Дуднік М.О.), виготовляли весняні листівки на природоохоронну тематику (гуртки «Основи екологічних знань» та «Юні друзі природи», керівник Чорі М.М.), прикрашали яскравими квітами з паперу казкову дівчину-весну (гуртки «Еко-дизайн» та «Юні друзі природи», керівник Угорчак Н.І.),  знайомилися із нетрадиційною технікою малювання на наждачному папері (гуртки «Основи екологічних знань» та «Фітодизайн», керівник Варваринець Д.П.), дізнавалися про цікавий світ природи через призму англійської мови (гуртки «Природа через призму англійської мови», керівник Черепаня Т.О.), змагалися у техніці пішохідного туризму (гуртки «Пішохідний туризм»,  «Юні туристи-краєзнавці», «Спортивне орієнтування», керівники Шепа М.А., Попович В.Ю.). Родзинкою творчого свята став майстер-клас із аква-гриму на тему: «Мої улюблені казкові герої» (гуртки «Основи сучасних комп'ютерних знань та інформаційних технологій», керівник Мартон К.Ю.).

   

Створювала гарний настрій та милувала око виставка творчих робіт вихованців гуртків різних профілів. Роботи, представлені до уваги, вирізнялися як умілим використанням традиційних технік, так і застосуванням нових.

У Мукачівському центрі позашкільної освіти для педагогів, вихованців та їх батьків навчальний рік завершився яскравими позитивними враженнями, задоволенням від значних творчих здобутків та передчуттям нових звершень у яскравому світі дитячих талантів.

   

Заступник директора з

навчально-методичної роботи МЦПО

М. Перхун

Переглядів: 652 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради