УОКМС Мукачівської міської ради
Субота, 27.04.2024, 12:55
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

17:53
У Мукачеві урочисто відзначили лауреатів міської премії імені Олександра Духновича 2021 року

Сьогодні на початку засідання чергової сесії Мукачівської міської ради відбулася офіційна церемонія вручення Мукачівської міської премії імені Олександра Духновича.

Цьогорічних лауреатів премії привітав міський голова Андрій Балога:

У номінації «Художня література» премію вручено Маргариті Меденці, письменниці, авторці поетичних та прозових збірок для дітей, журналістці - за збірку казок та історій для дітей середнього шкільного віку «Усміхнений будинок» та збірку віршів для дошкільнят і учнів молодших класів “Мудрий зайчик”

У номінації «Педагогічна діяльність» премію вручено Володимиру Волонтиру, композитору, диригенту, заслуженому діячу мистецтв України, члену Національної спілки композиторів України директору Мукачівської хорової школи хлопчиків та юнаків, та Оксані Волонтир, викладачу-методисту Мукачівської хорової школи, хормейстеру хору хлопчиків та юнаків, керівнику молодшого хору хлопчиків за навчальний посібник-практикум «Співає дитячий хор».

У номінації «Музично-виконавське мистецтво» премію вручено фольклорний народний колектив «Русна́ки» комунального закладу “Палац культури і мистецтв” Мукачівської міської ради (керівник Михайло Піров) за онлайн-концерт «SILVERLAND FOLK»

У номінації «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво» премію вручено Олександру Андялошій, художнику-графіку, заслуженому архітектору України, члену Закарпатської організації Національної спілки художників України, лауреату обласної премії в галузі образотворчого мистецтва ім. Й. Бокшая та А. Ерделі за творчі роботи із серії «PRO URBE».

У номінації «Театральне мистецтво» премію вручено Сірануш Матл, провідній актрисі Мукачівського драматичного театру за роль Оповідачки у монодрамі «Свято солодкої лободи» Лесі Степовички.

Переможцям, удостоєним Мукачівської міської премії ім. О.Духновича, вручено Диплом лауреата премії у відповідній номінації та виплачено грошову частину премії у розмірі 40 тис. гривень.

✅Зазначимо, що дана премія, загальний призовий фонд якої становить 240 тис. гривень, була ініційована міським головою Андрієм Балогою у 2017 році та підтримана депутатами Мукачівської міської ради. У 2020 році вперше було вручено Гран-прі премії з призовим фондом 90 тис. грн.

           

Переглядів: 194 | Додав: nataliyababunyak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради