УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 26.04.2024, 08:44
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

11:07
Вчителі вчились самі, щоб навчати інших

Найкращим способом пізнання є навчання на практиці – так вирішили виконавці проекту «YES: Юні спеціалісти з енергозбереження ЗА економію енергії у школах прикордонних територій» і організували для вчителів природничо-математичного циклу шкіл міста Мукачева відвідування Центру альтернативних та відновлювальних джерел енергії для участі у тренінгу з виготовлення сонячних колекторів.
Координатор проекту YES Леся Лойко коротко представила мету тренінгу для вчителів, а координатор проекту САНРАЙЗ Олеся Носенко розповіла про цілі та результати проекту, а також про передумови та процес створення майстерні, де проходив тренінг. Майстерня з виготовлення сонячних колекторів діє на базі Часлівецького будинку культури і створена в рамках проекту «САНРАЙЗ – Стале використання природних ресурсів малими підприємствами».

  

Під час тренінгу вчителі ознайомилися з принципом дії сонячних колекторів, можливостями та особливостями застосування цих пристроїв для соціальних установ, малого бізнесу та приватних помешкань та, що важливо, з процесом їх виготовлення власними силами.
Тренер Пацарнюк Ярослав розповів про етапи виготовлення сонячних колекторів, продемонстрував обладнання та інструменти, які використовуються для виготовлення колекторів та з готовністю відповів на запитання вчителів щодо вибору використаних матеріалів, кріплення елементів, а також щодо орієнтовної вартості матеріалів.
Тренінг було організовано і проведено для того, щоб вчителі могли не тільки теоретично, але й практично навчати і демонструвати дітям переваги і реальні характеристики альтернативних джерел енергії, у даному випадку сонячних колекторів для підігріву води. Такі знання і навички стають дедалі актуальними, особливо в сучасній ситуації, коли зростає потреба зменшення залежності від традиційних джерел енергії з одночасним вирішенням питань комфортних умов для життя і навчання.

  

Висловлюємо вдячність управлінню освіти Мукачівського міськвиконкому за допомогу в організації навчальної поїздки вчителів та Асоціації студентів-економістів Закарпаття, виконавцю проекту САНРАЙЗ, за готовність поділитися власними напрацюваннями у можливість взяти участь у тренінгу.

Довідково: обидва проекти транскордонного співробітництва: «YES: Юні спеціалісти з енергозбереження ЗА економію енергії у школах прикордонних територій»  та «САНРАЙЗ – Стале використання природних ресурсів малими підприємствами» впроваджувалися в рамках програми Транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна ЄІСП на 2007-2013 рр. за спів-фінансування Європейського Союзу.

Фотозвіт заходу 

 Агентство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону «ФОРЗА»

Переглядів: 574 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради