УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 26.04.2024, 03:28
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

09:07
Відбувся І (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово- патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

На виконання наказу управління освіти  06.04.2015 № 69 «Про проведення І (міського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)», з метою удосконалення змісту, форм та засобів патріотичного виховання учнівської молоді 17 та 22 квітня 2015 року на базі Мукачівської станції юних техніків було проведено І (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (далі – гра «Джура»).

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово–патріотична гра „Сокіл” („Джура”) є системною формою позакласної роботи з військово–патріотичного та морально–етичного виховання учнівської молоді,   метою якої  є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя сучасної молоді; вивчення історії визвольних змагань та української військової традиції, вшанування геройського чину всіх борців за незалежність України; популяризація військово-прикладних видів спорту, козацьких бойових мистецтв, активного дозвілля.

  

На урочисте Козацьке коло в честь відкриття Гри були запрошені почесні гості, серед яких: Наумчук Віталій Вікторович, офіцер відділення по роботі з особовим складом 128-ї гірсько-піхотної бригади та настоятель Храму Успенія Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви Київського Патріархату отець Сергій, які висловили надію, що присутні стануть гідними пам’яті борців за свободу та незалежність української землі.  Приємним сюрпризом став виступ ліцеївстів Закарпатського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою з комплексом силових вправ ВДВ.

  

В ході Гри учні 14 навчальних закладів міста продемонстрували свої знання,  вміння та навички у конкурсі «Візитка рою», змаганнях з техніки велосипедного туризму, змаганнях з метання гранати (м’яча) у ціль,  туристсько-спортивних змаганнях «Смуга перешкод»  (з техніки пішохідного туризму), грі «Відун», силових змаганнях «Перетягування линви», конкурсі звітів „Добре діло”. Всі рої мали відповідні атрибути згідно Положення, подали звіти про виконання завдання під гаслом «Добре діло». Особливо слід відмітити високий рівень підготовки та результативності участі на різних етапах змагань учнів з Мукачівського ліцею, СШ №16, ЗОШ № 1 ім. О.С.Пушкіна, ЗОШ №11, ЗОШ №20 ім. О.Духновича, НВК «Гармонія», НВК «ЗОШ І ст.-гімназія»,             ЗОШ №2 ім. Т.Г.Шевченка.  

   

Згідно рішення суддівської колегії переможцями І (міського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») стали Мукачівський ліцей - І місце, СШ №16 - ІІ місце та ЗОШ №1 ім. О.С.Пушкіна – ІІІ місце. Приємним подарунком для переможців Гри (рою «Патріот» Мукачівського ліцею) стала можливість безкоштовного відвідування Клубу аматорів верхової їзди, яка надана засновником Кінного клубу Лазар Тиберієм.

   

Крім того, грамотами управління освіти були нагороджені переможці на окремих етапах:

1)      у конкурсі «Візитка рою»: І місце – ЗОШ № 11,ІІ місце – ліцей, НВК «ЗОШ І ст.-гімназія», ІІІ місце – СШ №16;

2)      у змаганнях з техніки велосипедного туризму (Фігурне водіння велосипеду):  І місце – СШ №16;  ІІ місце – Мукачівський ліцей;  ІІІ місце – ЗОШ № 20 ім. О.Духновича;

3)      у змаганнях з метання м’яча у ціль: І місце – Мукачівський ліцей;

ІІ місце – ЗОШ №10, ЗОШ №11, ЗОШ №13; ІІІ місце – СШ №16, ЗОШ №15, ЗОШ №20 ім. О.Духновича;

4)      у конкурсі звітів „Добре діло”: І місце – ЗОШ №2 ім. Т.Шевченка, СШ №16; ІІ місце – ЗОШ №10, НВК «Гармонія»; ІІІ місце – ЗОШ №7, ЗОШ №11, НВК «ЗОШ І ст. – гімназія»;

5)      у туристсько-спортивних змаганнях «Смуга перешкод»  (з техніки пішохідного туризму): І місце – ЗОШ №16; ІІ місце – Мукачівський ліцей;             ІІІ місце – ЗОШ №11;

6)      у силових змаганнях «Перетягування линви» (канату): І місце – ЗОШ №1 ім. О.С.Пушкіна;  ІІ місце – НВК «Гармонія»; ІІІ місце – Мукачівський ліцей;

7)      у грі «Відун»:  І місце – Мукачівський ліцей; ІІ місце – ЗОШ № 1 ім. О.С.Пушкіна; ІІІ місце – ЗОШ № 2 ім. Т.Г.Шевченка.

  

Своїми враженнями поділилися призери змагань – члени рою «Козаки-задираки»  СШ №16: «Нам «Козакам-задиракам» сподобалось грати і змагатись. Не дивлячись на те, що підготовка до змагань була напруженою і виснажливою із-за браку часу, самі змагання пройшли, особисто для нас, на одному диханні, легко і весело. Гра «Джура» допомогла нам відчути згуртованість, командний дух, відповідальність і смак перемоги. У чесній боротьбі ми здобули ІІ загальнокомандне місце. Засмутив нас один лише факт, що ми, «Козаки-задираки», майже всі -десятикласники, майбутні випускники, а це означає, що у наступному році ми  не зможемо бути учасниками гри».

Управління освіти також відмічає високий організаційний рівень підготовки та проведення змагань і конкурсів гри Сокіл („Джура”) членами штабу  І (міського) етапу гри та Мукачівським центром туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді.

Переглядів: 769 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради