УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 26.04.2024, 12:39
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

16:46
Виховний захід на тему «Підготовка до подружнього життя»

Підготовка молоді до сімейного життя є однією з найважливіших проблем сьогодення, оскільки її загострення зумовлюється кризовим станом суспільства, соціальною та політичною нестабільністю, невизначеністю щодо майбутнього. Ці фактори призводять до перегляду планів молоді щодо укладення шлюбу, до виникнення нових соціально – психологічних установок відносно функцій сім’ї та ролей жінки й чоловіка в ній.

За даними вчених до основних причин сімейних конфліктів і розлучень у молодих сім’ях  психологи відносять установку на шлюб як на легке життя. Проявляється ця установка в наступних чотирьох факторах:

-     неготовність молодих людей до різкої зміни стилю життя;

-     складність стосунків між поколіннями;

-     гедоністичне ставлення до шлюбу (коли від нього чекають тільки приємних несподіванок);

-     відсутність підготовки до виконання всього комплексу функцій необхідних у сім’ї.

З цього випливає необхідність спеціальної цілеспрямованої роботи зі школярами для підготовки їх до шлюбу. Важливою є  просвітницька робота, в основі якої лежить ознайомлення старшокласників зі знаннями щодо функцій сім’ї, особливостями їх установок на сімейне життя, ґендерними стереотипами, їх наслідками. Саме тому в Мукачівському Будинку школярів 21 жовтня 2014 р. було проведено виховний захід на тему «Підготовка до подружнього життя» для учнів старших класів загальноосвітніх шкіл міста, під час якого відбулася зустріч із запрошеними гостями:  Вірою Федів  – керівником громадської організації «Сім’я і життя»; Вікторією Кешелею  – акушером-гінекологом; Омеляном Решетарем - завідувачем жіночою консультацією Мукачівської ЦРЛ; о. Василієм Юриною – протоієреєм Мукачівського Кафедрального собору Почаївської ікони Божої Матері.

Підготовка до подружнього життя, як зауважив о. Василій, має ґрунтуватися на  моральному вихованні: "...українську молодь треба виховувати в дусі статевої чистоти і стриманості... кожний українець мусить бути моральним у дусі української традиційної моралі, заснованій на засадах християнства. Це потрібне і для особи, і для суспільства... Статева розпуста приводить до розкладу родини, а розклад родини - до розкладу держави ". Тому важливо зосередити увагу дітей на формуванні моральних "гальм ", які б запобігали відхиленням від норми у статевій поведінці, а також на морально-психологічних питаннях, розв'язання яких сприяло б формуванню правильних взаємин між статями, унеможливлювало статеву розпусту. Передусім необхідно виховувати в учнів повагу до себе, чоловічу та жіночу гідність.

Прес-служба Мукачівського Будинку школярів

Переглядів: 716 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради