УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 26.04.2024, 23:51
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

10:36
Засідання до 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка

          28 лютого 2014 року в міській організації  профспілки працівників освіти відбулося урочисте засідання президії голів первинних профспілкових організацій, присвячене 200-річчю від дня народження  Т.Г.Шевченка.

             

       Вшановуючи пам’ять Великого Кобзаря, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського генія,  голови профспілкових організацій попередньо провели у закладах святкові зібрання та організували виставки творчих робіт працівників. Найкращі роботи, а саме: вишивки портрета Т.Г.Шевченка, його творів, макет шевченківської хати, вироби із дерева – були представлені на виставці, яка була репрезентована  на урочистому засіданні лідерів профспілкового руху. А 11 березня  ці роботи будуть представлені на загальноміську виставку, присвячену  200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

    «І мене в сім’ї великій,/в сім’ї вольній, новій,/ не забудьте пом’янути /незлим, тихим словом»/,  - цими словами Тараса Григоровича Шевченка розпочала урочисте засідання голова міської організації профспілки працівників освіти Христина Михайлова. Презентувавши документальний фільм «Обличчя української історії. Тарас Шевченко», вона зуміла доторкнутися до серця кожного із присутніх, оскільки освітяни подумки мали можливість перенестися у світ шевченківської епохи, пригадати життєпис Великого Кобзаря.

   Тарас Шевченко - визнаний в усьому світі поет, один  із найкращих майстрів слова; велет духу, пророк, борець за волю України, символ духовного життя. Саме на цих аспектах особистості генія українського народу акцентувала Віта Лашкай ( голова профкому ЗОШ № 2 імені Т.Г.Шевченка), декламуючи власну поезію учениці Ангеліни Лашкай «Тобі, Кобзарю, я вклоняюсь!»

   Тарас Шевченко… Велика та невмируща слава українського народу. Народу, який обрав його співцем історичної слави і соціальної недолі, власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштував свою ліру Кобзар. Майстерно зуміла передати музику його слів  Тетяна Богдан ( голова профкому ЗОШ № 7), виконуючи акапельно «Думи мої, думи мої».

   Шевченко – це наша душа, наша мудрість, це наша сила. Які б нещастя і муки не випадали на долю нашого народу, він вистоїть, якщо з ним буде Тарас Шевченко, його «Заповіт». Він завжди підтримував і підтримуватиме нас, додаватиме наснаги. В цьому мали можливість переконатися учасники засідання, прослухавши  безсмертний «Заповіт» чотирма мовами: українською, російською, угорською, англійською.


                         


         




Переглядів: 576 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради