УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 26.04.2024, 03:47
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

17:42
Згадаймо важливість добрих діл!


19 грудня в Україні відзначався День святого Миколая - одне з найсвітліших і найрадісніших свят усього християнського люду. В цей день і кожен з нас, згадуючи дитинство, сподівається на якесь маленьке диво, здійснення заповітної мрії, котра під силу лише святому Миколаю. В Україні день Святого Миколая здавна був значним і веселим святом. Темної зимової ночі з 18 на 19 грудня Святий Миколай сходить із небес до українських малюків, звідки він бачить і знає, як поводяться діти цілий рік. Всі хлопчики і дівчатка отримають дари від Святого. 


На свято св. Миколая ми згадуємо важливість добрих діл. У цьому світі багатих і бідних, забезпечених і потребуючих, без добра не може існувати добре життя як для одних, так і для інших. Кращі у матеріальному можуть багатіти в духовному, роблячи добро, а убогі в матеріальному можуть давати своє благословення тим, від кого отримають доброту. Одні без других зачерствіють – хто в надлишку, а хто в розпачі.

Колись в давнину св. Миколай започаткував добру традицію – таємно обдаровувати дорослих і дітей. За цим прикладом батьки почали таємно класти подарунки своїм дітям, які вірили, що це — подарунки від святого Миколая. Тому діти з особливим нетерпінням чекають Дня Святого Миколая.

Дирекція Мукачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка разом з органами учнівського самоврядування  зробили так, щоб кожна дитина-сирота дитячого будинку міста Берегова одержала разом із солодощами м’яку іграшку. Для цього, в рамках акції «З Миколаєм до дітей», учнями школи було зібрано  біля 250 м’яких іграшок та закуплено солодощів на суму 1300 гривен. 20 грудня юні волонтери принесли відчуття казки у стіни берегівського дитячого будинку. Вони привітали дітей зі святом та вручили подарунки до Дня святого Миколая.
         Заступник директора школи по виховній роботі Дудински С.О. передаючи берегівським  дітям подарунки, сказала:

- Ми раді, що  наші діти самі ініціювали акцію, яка б дала можливість допомогти дитячому будинку. І дуже хотіли б, щоб нашої допомоги потребувало якомога менше українських дітей, щоб кожна дитина жила в сім’ї. Але поки що реальність далека від  наших мріянь.  
         Хочеться вірити, що у ці святкові дні в серці кожного українця вистачить любові й тепла, щоб згадати про дітей, які змушені зустрічати Новорічні свята не в сім’ї, а в дитячому будинку або інтернаті. І кожен із нас знайде спосіб допомогти цим дітям.

Тож продовжуймо цю гарну традицію, обдаровуймо одні одних добром і любов'ю та нехай у всіх повсякчас і щоденно очі світяться радістю та щастям, а великий Чудотворець вселяє в наші душі надію і віру на краще майбутнє!

               

                 


Світлана Дудински,  заступник директора школи з виховної роботи Мукачівської ЗОШ №2

Переглядів: 774 | Додав: Fvlad9920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради