УОКМС Мукачівської міської ради
П`ятниця, 26.04.2024, 20:47
Вітаю Вас Гість | RSS
 Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради
Головна Реєстрація Вхід
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО НАС
РОБОТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ
ВИХОВНА РОБОТА
ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІ

17:39
Відбулась нарада з питань формування навичок здорового способу життя у дітей

З метою удосконалення заходів превентивного характеру, формування навичок здорового способу життя у дітей, учнівської молоді протягом І кварталу 2016 року, на виконання розпорядження міського голови 29.12.2015 №736 «Про запобігання наркотизації дітей міста» управлінням освіти розроблено та затверджено наказ 18.03.2016 №27 «Про затвердження Плану заходів по запобіганню наркотизації дітей в освітніх закладах міста». На нараді заступників директорів з виховної роботи (протокол №2  22.03.2016) головний спеціаліст управління освіти Куцик Т. повідомила про хід виконання Плану заходів щодо проведення місячника «Сучасні підходи до формування ціннісного ставлення особи до здорового способу життя” (16.11.-10.12.2015). У рамках місячника практичними психологами було проведено семінар-практикум для педагогів “Профілактика вживання ПАР серед учнів”. Розроблено сценарій, а саме виховної години “Вибір є завжди у кожного з нас” (8-9 кл.); батьківських зборів “Батьківський лікнеп по профілактиці наркоманії (5-11 кл.). Проведено тестування учнів, батьків “Обізнаність з проблеми наркоманії”, анкетування учнів 7-11 кл “Наркотики і ти”, розроблено Пам’ятку для педагогів та батьків по виявленню ранніх ознак наркоманії серед підлітків. Психологом методичного кабінету Козинчук О. та завідувача міської ПМПК Сівачек Н. управління освіти ознайомлено з результатами анкетування учнів 7-9 класів загальноосвітніх шкіл міста в рамках місячника формування навичок здорового способу життя (листопад 2016 року). Також на нараді заступників директорів з виховної роботи були присутні начальник ССД  Степанова О., яка  проінформувала, що в разі підозри вживання наркотичних речовин неповнолітніми за згодою їх батьків можна пройти безкоштовне тестування. Вирішено довести цю інформацію до батьків на батьківських зборах 7-10 класів загальноосвітніх шкіл. Представники поліції майор Ільтьо М. та майор карного розшуку Сарканич М. повідомили, що згідно статистичних даних в місті вбачається спад підліткової злочинності, в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року. Випадків вживання неповнолітніми наркотичних речовин не зафіксовано, але наявні 19 випадків вживання, зберігання та розповсюдження наркотичних та психотропних речовин серед повнолітніх осіб.

Вирішено продовжувати превентивну, інформаційно-освітню роботу щодо профілактики наркоманії серед  дітей та учнівської молоді в школах міста. З цією метою протягом березня-квітня 2016 року в навчальних закладах проводитимуться загальноміський конкурс соціальної реклами щодо здорового способу життя «Все в твоїх руках»; на уроках української мови написання творчої роботи «Лист незнайомцю»; курс лекцій лікарів-наркологів ЦРЛ для учнів 7-10 класів. Будинком школярів буде організовано роботу інформаційно-мобільного центру «Життєвий простір» за темами: «Свідомий вибір-життя без залежності», «Інформований - значить попереджений» та інші спортивні, превентивні, виховні заходи, конкурси, акції із залученням громадськості, представників благодійних, громадських організацій, місцевого самоврядування, правоохоронних органів, медичних установ.

анкета для батьків     анкета для учнів     результати анкетування      батьківські збори     рекомендації для батьків та педагогів      виховна година для 8-10 класів      семінар - практикум для вчителів

Переглядів: 701 | Додав: Mshad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради